Meni Zapri

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.konveks.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino www.konveks.si (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje KONVEKS, Oliver Frlić, s.p., Rakuševa ulica 34, 1000 Ljubljana, matična številka: 3225097000, davčna številka: SI37190849, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi KONVEKS).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.konveks.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med www.konveks.si in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Osebni podatki

Podjetje KONVEKS v spletni trgovini zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: priimek in ime, ulica in hišna številka, kraj, država, e-pošta, GSM številka.

Obdelava in hramba podatkov

S podano privolitvijo uporabnik dovoljuje podjetju KONVEKS, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, obdeluje zbrane osebne podatke za namene obdelave in izvedbe spletnih naročil,  nakupov, reševanje morebitnih težav pred in po opravljenih spletnih nakupih. Pridobljene podatke podjetje KONVEKS uporablja tudi za namene statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe izdelkov, prilagajanje ponudbe.

KONVEKS lahko pridobljene podatke obdeluje za lastne potrebe do ugovora ali preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

Pravice posameznika

Uporabnik spletne trgovine lahko kadarkoli od upravljavca osebnih podatkov zahteva, da preneha obdelovati zgoraj navedene podatke. Prav tako lahko posameznik od upravljavca zahteva izpolnitev naslednjih pravic: 

  • vpogled v osebne podatke,
  • popravka netočnih osebnih podatkov,
  • omejitve obdelave,
  • izbrisa.

Posamezna zahteva za izpolnitev pravic se obravnava individualno, upravljavec v zakonsko ustreznem roku posamezniku pošlje odgovor z obrazložitvami.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov lahko kontaktirate na info@konveks.si. Veljavnost splošnih pogojev: od 21. 1. 2020 do spremembe oziroma preklica.

V kolikor se posameznik z informacijami o obdelavi osebnih podatkov in obrazložitvijo, ki jo je prejel od spletne trgovine www.konveks.si ali pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov ne strinja oziroma je bil prekoračen zakonsko ustrezen rok za odgovor, lahko vloži pritožbo pri nadzornem organu. V Republiki Sloveniji je nadzorni organ Informacijski pooblaščenec.

Dostava

Strošek dostave se vrednoti glede na težo izdelka ter trenutnega cenika dostavne službe. Strošek je vračunan v kupnino kot ločena postavka.

Rok dostave izdelkov je odvisen od zaloge izdelkov in običajno znaša 2 – 5 delovnih dni (če je artikelna zalogi). Rok začne teči z dnem prejetega plačila predračuna ali potrjenega naročila s plačilom po povzetju.

Pri izdelkih na zalogi pri dobavitelju je rok dostave daljši, kar kar Vam naknadno sporočimo po prejetju povpraševanja ali naročila. Izjemoma se lahko zgodi, da naročen izdelek ni več na zalogi. V takšnem primeru kupca obvestimo najkasneje v roku 3 delovnih dni od prejema vašega naročila.

Izdelke naročene preko spletne trgovine dostavljamo na naslove na območju Republike Slovenije. Dostavo izvajata podjetji DPD in Pošta Slovenije vendar si podjetje KONVEKS pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito. Več o dostavi najdete tu.

V primeru, da se v postopku dostave odločite za storitev plačila po povzetju, se za postopek obdelave odkupnine zaračuna provizija v znesku 1,22 €.

Dostavo izdelkov večjih dimenzij ali večje količine izvajamo sami. Strošek naše dostave se vrednoti glede na oddaljenost od našega sedeža podjetja in znaša 15 € za oddaljenost do 50 km ter 25 € za oddaljenost nad 50 km.

Osebni prevzem

Vsa naročila je možno brezplačno osebno prevzeti na prevzemnih mestih, lokacijah naših skladiščih v Ljubljani in Rogaški Slatini (če je artikel v skladišču na zalogi), kjer se lahko tudi osebno posvetujete z nami.

Naročilo in dobavljivost izdelkov

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in/ali ne bo dobavljivo, vas o tem obvestimo najkasneje 3 dni od oddaje naročila. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ne bo dobavljiv, povrnemo kupnino.

Plačilne metode

Na voljo so: plačilo z gotovino pri osebnem prevzemu, plačilo z gotovino po povzetju in plačilo po predračunu.
Plačilo po povzetju:
Plačilo po povzetju je primerno, če želite plačilo ob prevzemu naročenega blaga. Pri plačilu ob prevzemu je mogoče plačilo le z gotovino.
Gotovina:
Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga na prevzemnih mestih v Ljubljani oziroma Rogaški Slatini.
Predračun:
Če ste se odločili za plačilo po predračunu, Vam bomo po oddaji naročila, v roku 24 ur, na vpisan elektronski naslov poslali predračun v PDF obliki z vsemi podatki. Na dokumentu je zapisana številka transakcijskega računa ter sklicna številka. Kupec plača po predračunu na transakcijski račun podjetja KONVEKS (po plačilu lahko to kupec potrdi preko e-naslova info@konveks.si. Nekatere banke zahtevajo vpis dodatnih “ničel” (npr. 00 pred podanim sklicem).

Veljavnost ponudbe

Pri naročilu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene se lahko do trenutka oddanega naročila spremenijo brez predhodega obvestila. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.

Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Garancija

Vsi izdelki v prodaji imajo splošno garancijo zakonsko določeno garancijo, če ni na strani izdelka to drugače zavedeno. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji. Garancija se uveljavlja z računom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bomo brezplačno odpravili.
Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:

  • neupoštevanje navodil za uporabo,
  • malomarno ravnanje z izdelkom,
  • poškodbe nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
  • nepravilna montaža, vgradnja.


Za vse dodatne informacije v zvezi z garancijo se lahko obrnete na info@konveks.si.